MEDIA

Op deze pagina kun je wat opnames van mij beluisteren en een inkijkje nemen in composities en bewerkingen. Is je interesse gewekt om meer over een stuk te weten te komen? Neem dan contact met mij op!


D. Sanderman - Variaties over Psalm 146
De muziek komt uit een bundel van de Vereniging voor Organisten uit Gereformeerde Gemeente, jaargang 1996 en is geschreven door de Nederlandse componist Dick Sanderman. Hij schrijft veel koraalbewerkingen voor orgel. Het idioom van het stuk is Noord-Duits. Het orgel waarop het stuk gespeeld wordt is het het orgel van de Mariakerk in Meppel.


 

T. Tomkins - Ground

Deze prachtige Ground heeft een repeterend basthema ('grond'), waarboven andere stemmen continu variëren. Het is een fijn werk om te spelen. Ik voer het uit op het orgel van de Martinikerk in Groningen.


 

 


Bladmuziek
Hieronder staat een aantal voorbeelden van bewerkingen voor orgel die ik de afgelopen jaren heb geschreven. De bewerkingen over psalm 4 en psalm 100 zijn in 20e eeuws idioom geschreven. Tevens zijn hieronder de vier variaties in oudere stijl over Lied 538, geschreven voor De Orgelvriend, te vinden (PDF: —> Lied%20538%20bewerking_1.pdf). Heeft u interesse in bladmuziek van de andere stukken of wilt u graag een bewerking over een bepaald lied? Neem dan contact op voor meer informatie!

Lied 538; vier variaties
Driedelige bewerking van Psalm 4 (orgel)
Voorspel Psalm 100 (orgel)
Fuga over Psalm 24 (orgel)